24

ქათამი არაჟნის სოუსში

24
ინგრედიენტები:
  • 1 კგ ქათამი
  • 2 თავი ხახვი
  • 300 გ ქამა სოკო
  • 4 კბ ნიორი
  • 50 გ კარაქი
  • 3 ს.კ. ზეთი
  • 300 გ არაჟანი
  • 5-6 ღერი ოხრახუში
  • მარილი
  • პილპილი
  • 1/2  ჩ.კ. ყვითელი ყვავილი
  • 2 ს.კ. თეთრი ღვინის ძმარი
მომზადება: 
ქათამი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით ხახვი და სოკო.
გაადნეთ კარაქი ფართო ტაფაზე, დაუმატეთ ზეთი, ძმარი და ჩააწყვეთ ქათმის ნაჭრები. შეწვით ორივე მხრიდან მაღალ ცეცხლზე 10-12 წუთის განმავლობაში (7 წთ ერთ მხარეს, 5 წთ – მეორე მხარეს).
შემწვარ ქათამს დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი და სოკოდა ამოურიეთ, შეამცირეთ ტემპერატურა მინიმუმამდე და მოშუშეთ – 30-35 წუთი საკმარისია.
არაჟანში ნელ-ნელა შეურიეთ 200 მლ თბილი წყალი, დასრესილი ნიორი, ყვითელი ყვავილი, წიწაკა, მარილი და ათქვიფეთ. მიღებული ნაზავი დაასხით ქათმის ნაჭრებს და წამოადუღეთ.
ბოლოს მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში და გემრიელად მიირთვით!