3

სპაგეტი წიწაკისა და არაჟნის სოუსით

3

ინგრედიენტები:

  • 1 შეკვრა სპაგეტი
  • 200 გ არაჟანი
  • 1 პატარა ბულგარული წიწაკა
  • 1 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
  • 1 თავი ხახვი
  • 50 მლ წყალი
  • მარილი
  • 2 ღერი ოხრახუში
  • დარიჩინი დანის წვერით
  • ზეთი

მომზადება: 

სპაგეტი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და ოდნავ მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე.

ხახვი, ბულგარული წიწაკა და ოხრახუში დაჭერით წვრილად. 5-6 წუთის განმავლობაში მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე. შეაგრილეთ, დაუმატეთ მარილი, წიწაკა, დარიჩინი და დააქუცმაცეთ ხელის ბლენდერით. შემდეგ შეურიეთ წყალი და არაჟანი. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში და მოხარშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში. თან მუდმივად ურიეთ.

სპაგეტი გაანაწილეთ თეფშებზე და მოასხით არაჟნიანი სოუსი. გააფორმეთ მწვანე ხახვით ან ოხრახუშით.

გემრიელად მიირთვით😉