74

თევზის ბურთულები

74ინგრედიენტები:

  • 400 გ თევზი
  • 250 გ კარტოფილი
  • 1 ხახვი
  • 1 ჩ.კ. ლიმონის ან ლაიმის წვენი
  • 50 გ ოხრახუში
  • 4 კვერცხი
  • პილპილი
  • ჯავზი (დანის წვერით)
  • სიმინდის ფქვილი
  • ზეთი

მომზადება:

კარტოფილი გათალეთ და მოხარშეთ. ცალკე მოხარშეთ თევზიც. ორივე შეაგრილეთ.

კარტოფილისგან მოამზადეთ პიურე. თევზი დაჭერით ან გაატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

ძალიან წვრილად დაჭერით ხახვი და კიდევ უფრო წვრილად – ოხრახუში.

ყველა ეს ინგრედიენტი ჩაყარეთ ერთ ჯამში, დაამატეთ კვერცხი, ჯავზი (დანის წვერით), მარილი, ლიმონის წვენი, პილპილი და კარგად აურიეთ.

გააკეთეთ ბურთულები, ამოავლეთ სიმინდის ფქვილში და პორციებად შეწვით ადუღებულ ზეთში. შეწვას 3 წუთზე მეტი არ სჭირდება. შემწვარი ბურთულები გადმოიღეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ცხიმი მთლიანად ჩამოიწუროს.

გემრიელად მიირთვით!