111

ქათმის ფილე ბრინჯით და ბოსტნეულით

111

ინგრედიენტები:

  • 400 გრ. ქათმის ფილე
  • 200 გრ. ბრინჯი
  • 2 თავი ხახვი
  • 2-3 ღერი მწვანე ხახვი
  • 2 კვერცხი
  • 3 კბ ნიორი
  • 1 ს.კ. ღვინის ძმარი
  • 1 ლ ქათმის ბულიონი
  • 2 სტაფილო
  • მარილი
  • შაქარი
  • მზესუმზირის ზეთი

მომზადება:

ქათმის ფილე დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოხარშეთ მარილიან წყალში. ხარშვის დროს ქვაბში ჩააგდეთ 1 მთლიანი ხახვი და 3 კბ ნიორი.

როდესაც ქათმის ფილე მოიხარშება, დაალაგეთ ზეთიან ტაფაზე და ოდნავ შებრაწეთ. ბულიონი არ გადაღვაროთ, მხოლოდ ნიორი და ხახვი ამოიღეთ.

ბულიონში ჩაყარეთ  გარეცხილი ბრინჯი და მოხარშეთ ძალიან დაბალ ტემპერატურაზე თავღია ქვაბში. ბულიონი მთლიანად უნდა ამოშრეს. ბრინჯი გადაიტანეთ ჭურჭელში და შეაგრილეთ.

ხახვი დაჭერით წვრილად; სტაფილო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე (ან დაჭერით წვრილად).

დაჭრილი ხახვი მოშუშეთ ზეთში შეწითლებამდე. დაამატეთ სტაფილო და შუშეთ 7-10 წუთის განმავლობაში, თან ხშირად ურიეთ.

ტაფაზე აადუღეთ 2-3 ს.კ. ზეთი, ჩაახალეთ კვერცხი და კარგად მოურიეთ. 1,5 წუთში კვერცხი გადმოდგით ცეცხლიდან. მიღებული მასა გადაიტანეთ იმავე ჭურჭელში, სადაც მოხარშული ბრინჯი გაქვთ. დაუმატეთ მოშუშული ხახვი და სტაფილო, ასევე ქათმის ფილეს ნაჭრები. ფრთხილად აურიეთ, რომ ინგრედიენტები ერთმანეთში არ აიზილოს.

მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და გემრიელად მიირთვით!