83

ყაბაყი პომიდვრით და ყველით

83ინგრედიენტები:

  • 2 დიდი ყაბაყი
  • 2 დიდი პომიდორი
  • 1 დიდი ხახვი
  • 20 გ რეჰანი
  • 3 კბ ნიორი
  • 100 გ პარმეზანი (ან რომელიმე მაგარი ყველი)
  • მარილი
  • შავი პილპილი
  • ზეთი

მომზადება: 

ყაბაყი და პომიდორი დაჭერით რგოლებად, ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა. რეჰანი დაჭერით წვრილად და ოდნავ დანაყეთ. ნიორიც დანაყეთ ან დასრისეთ და შეურიეთ 2 ს.კ. ზეთი.

ცეცხლგამძლე ჭურჭელზე დაასხით ზეთი და დაალაგეთ ყაბაყის ნაჭრები;

ყაბაყის თითოეულ ნაჭერს მოაყარეთ მარილი და გადაუსვით ზეთში შერეული ნიორი;

ზემოდან დააწყვეთ ჯერ პომიდვრის და შემდეგ ხახვის რგოლები. დაახეხეთ პარმეზანი და მოაყარეთ რეჰანი;

შედგით 180 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში.

გემრიელად მიირთვით😉