ქათმის რეცეპტი ფერან ადრიასგან

ინგრედიენტები:

  • ნახევარი ლიმნის ცედრა
  • 1 ს/კ ზეითუნის ზეთი „ექსტრა ვირჯინი“
  • 1 გრილზე შემწვარი ქათამი
  • ქლიავის ჩირი
  • ლეღვის ჩირი
  • 2 ს/კ კედრის კაკალი
  • ნახევარი ფორთოხლის ცედრა
  • ნახევარი ჭიქა პორტუგალიური პორტვეინი
  • 1 პატარა ჩხირი მიხაკი

მომზადების დრო 30 წუთი, ენერგეტიკული ღირებულება – 871 კილოკალორია.

???????????

მომზადება:

გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი პატარა ტაფაზე, ჩაყარეთ კაკლები, დაჭრილი ცედრა და ორივე სახეობის ჩირი, აურიეთ და შეწვით საშუალო ცეცხლზე, სანამ კაკლები არ შეწითლდება, ხოლო ჩირზე ყავისფერი კოპლები არ გაჩნდება. ამას დაახლოებით 3-5 წუთი სჭირდება. დაამატეთ პორტვეინი, მიხაკი და ნახევარი ჭიქა წყალი. აუწიეთ გაზს და შუშეთ, სანამ სითხე არ შესქელდება (დაახლოებით 5 წუთი.) ქათამი დაჭერით 8 ნაწილად, ჩადეთ ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, დაასხით მომზადებული სოუსი და შეწვით 220 გრადუსზე აირღუმელში 7-10 წუთის განმავლობაში.

ნახეთ პოსტი ყველაზე სახელგანთქმული კატალონიური რესტორნის შეფ-მზარეულისა და კულინარული თემატიკის წიგნების ავტორის ფერან ადრიას შესახებ.

ეს კი თავად ფერან ადრია გახლავთ😉

Ferran Adria