1

როგორ “გამოვაცხოთ” ნიორი

1

კანიანად შემწვარ ან მოხარშულ ნიორს ჩვენთან იშვიათად ამზადებენ, თუმცა ზოგიერთ ნაციონალურ სამზარეულოში ის საკმაოდ ხშირად გამოიყენება – როგორც სხვადასხვა საჭმლის (მაგ. ტაჯიკური ფლავის) ინგრედიენტად, ისე დამოუკიდებელ კერძად. 7

ამ პოსტში მინდა გაჩვენოთ, როგორ უნდა გამოაცხოთ ნიორი აირღუმელში.

დაგჭირდებათ: ზეითუნის ზეთი (ან კარაქი), მარილი, სურვილის შემთხვევაში, შავი პილპილი და ალუმინის ფოლგა.

მომზადება: 

ნიორი კანიანად კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. მოაჭერით ზედა ნაწილი – დააახლოებით 1/5.

3

დაალაგეთ ფოლგაზე და მოასხით ზეითუნის ზეთი (ან დაადეთ ნაღების კარაქის პატარა ნაჭერი).  შეგიძლიათ მოაყაროთ შავი პილპილიც. ფოლგას თავი მოუკარით, რამდენიმე ადგილას დაჩხვლიტეთ და გამოაცხვეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში დაახლოებით 30-35 წუთის განმავლობაში.

მზა ნივრის კბილები დააცალკევეთ და ფრთხილად მოაშორეთ კანი. მიიღებთ კარაქისმაგვარ მასას, რომელიც შეგიძლიათ პურზე გადაუსვათ ან მიირთვათ ბრინჯთნ და ხორციან კერძებთან ერთად.

😉😉