5-2

მაკარონი ძეხვით და ყველით

5-2

ინგრედიენტები: 

  • 100 გ შებოლილი ცხიმიანი ძეხვი
  • 120 გ მაკარონი
  • 1 დიდი პომიდორი (ამ 3 ს.კ. ტომატი)
  • 2 კბ ნიორი
  • 1 ჩ.კ. წითელი წიწაკა
  • 1 თავი ხახვი
  • 1 დაფნის ფოთოლი
  • 1 ს.კ. არაჟანი
  • მარილი

მომზადება: 

მაკარონი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ თუშფალანგზე და გადაავლეთ ცივი წყალი.

ძეხვი დაჭერით წვრილად და შებრაწეთ. ხახვი დაჭერით წვრილად, დაამატეთ იმავე ტაფაზე, სადაც ძეხვი შეიწვა და მოშუშეთ (ძეხვის ცხიმში).

როდესაც ხახვი შეწითლდება, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი პომიდორი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა, მარილი, არაჟანი, დასრესილი ნიორი, ცოტა წყალი და კარგად აურიეთ. 5 წუთში დაუმატეთ მოხარშული მაკარონი, კიდევ რამდენიმე წუთში დაახეხეთ პარმეზანი და გადმოდგით გაზქურიდან.

გემრიელად მიირთვით!