17

მაკარონის ცხარე “ტორტი”

17

ინგრედიენტები:

  • 300 გ მსხვილი მაკარონი;
  • 2 დიდი პომიდორი;
  • 100 გ პარმეზანი;
  • 2 ს.კ. საფანელი;
  • 2-3 კარტოფილი;
  • 1 ხახვი;
  • 2 კვერცხი;
  • 3 ღერი მწვანე ქინძი;
  • 1 კბ ნიორი;
  • 1,5 ს.კ. წითელი წიწაკა;
  • 1 ლ ქათმის ბულიონი (ბულიონის ბრიკეტებით);
  • ზეთი;
  • მარილი.

მომზადება:

მაკარონი მოხარშეთ მარილიან ბულიონში; გადაწურეთ თუშფალანგზე.

კარტოფილი დაჭერით მრგვალ, თხელ ნაჭრებად; კვერცხს დაუმატეთ ცოტა მარილი და მოთქვიფეთ, დაუმატეთ ნახევარმთვარეებად ან ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და მოურიეთ;

პომიდორი გათალეთ, დაჭერით და შეურიეთ ერთად დანაყული ნიორი, წითელი წიწაკა, მარილი და მწვანე ქინძი.

პარმეზანი გახეხეთ წვრილპირიან სახეხზე, შეურიეთ საფანელი და ხელით გააფხვიერეთ.

ტაფაზე ან ცეცხლგამძლე ჭურჭელზე დაასხით ცოტა ზეთი, დაალაგეთ კარტოფილი, მოაყარეთ მარილი და მოასხით ათქვეფილი კვერცხისა და ხახვის მასა. შემდეგი ფენა იქნება ნივრიან-ქინძიანი პომიდორის 2/3, რომელზეც დააწყობთ მაკარონს, ბოლოს კი მოასხამთ დარჩენილ 1/5 პომიდორს.

როდესაც მაკარონის “ტორტი” გამოცხვება, მოაყარეთ საფანელში შერეული ყველი.

გემრიელად მიირთვით!