23

ღორის ხორცის ფარში ოსპით და ბრინჯით

23

ინგრედიენტები:

  • 150 გ ოსპი
  • 500 გ ღორის ფარში
  • 100 მლ ღვინო
  • 2 თავი ხახვი
  • 13-15 ღერი მწვანე ქინძი
  • 300 გ ბრინჯი
  • 1 ს.კ. წითელი წიწაკა
  • 1 ჩ.კ. ხმელი ქინძი
  • 3 ს.კ. ტომატი
  • 3 ს.კ. არაჟანი
  • 50 გ კარაქი
  • 2 კბ ნიორი
  • მარილი
  • ზეთი
  • 200 მლ წყალი

მომზადება:

ოსპი დაალბეთ წყალში 7-8 საათის განმავლობაში და მოხარშეთ მარილიან წყალში. ოსპი საკმაოდ დიდხანს იხარშება, ამიტომ დაახლოებით 2-3 საათი მაინც დასჭირდება. 

ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ თუშფალანგზე. ცხელ ბრინჯს დაუმატეთ კარაქი და აურიეთ.

პარალელურად, დაჭერით ხახვი და მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე. დაამატეთ ღორის ხორცის ფარში, წიწაკა, დანაყული ნიორი, ხმელი ქინძი, ღვინო, მოხარშული ოსპი და 100 მლ წყალი, აურიეთ და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე კიდევ 20-22 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ არაჟანი, ტომატი, მარილი, დარჩენილი 100 მლ წყალი, კარგად მოურიეთ, წამოადუღეთ და გადმოდგით გაზქურიდან.

ბრინჯი გადმოიღეთ თეფშებზე, დაამატეთ  ოსპისა და ფარშის ჩაშუშული; მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ქინძი და გემრიელად მიირთვით!