25

პასტა შებოლილი ქათმის ხორცით და პარმეზანით

25ინგრედიენტები: 
  • 300 გ მაკარონი
  • 2 თავი ხახვი
  • 250 გ სოკო
  • 2 კბ ნიორი
  • 1 ჩ.კ. პაპრიკა
  • 1/2 ს.კ. შავი პილპილი
  • 1 ჩ.კ. ტომატი
  • 300 გ შებოლილი ქათმის ფილე
  • 3 ს.კ. ფქვილი
  • 100 მლ არაჟანი
  • 2 კვერცხი
  • 100 გ პარმეზანი
  • 4 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 3-4 ღერი მწვანე ქინძი
მომზადება: 
მაკარონი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ თუშფალანგზე და გადაავლეთ ცივი წყალი.
აირღუმელი გაახურეთ 180 გრადუსამდე. ცეცხლგამძლე ჭურჭლზე მოასხით ზეითუნის ზეთი და გადაანაწილეთ მოხარშული მაკარონი.
შებოლილი ქათამი დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად და დააწყვეთ მაკარონზე.
მოამზადეთ სოუსი: სოკო და ხახვი დაჭრით წვრილად. ნიორი დანაყეთ. კვერცხი და არაჟანი ათქვიფეთ ერთად, დაუმატეთ სოკო, მარილი, პაპრიკა, ტომატი, შავი პილპილი, ფქვილი, დანაყილი ნიორი, დაჭრილი ხახვი, სოკო და კარგად აურიეთ.
სოუსი მოასხით მაკარონსა და ქათმს. გამოაცხვეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
სუფრაზე მიტანის წინ დაახეხეთ პარმეზანი, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანე ქინძი და გემრიელად მიირთვით!