2221

ფარშირებული პომიდორი

2221

ინგრედიენტები:

  • 6 დიდი პომიდორი
  • 300 გ შერეული ფარში
  • 300 გ სოკო
  • 150 გ ხახვი
  • 30 გ ბრინჯი
  • 2 კბ ნიორი
  • 1/2 ჩ.კ. ყვითელი ყვავილი
  • 10 გ ოხრახუში
  • მარილი
  • შავი პილპილი
  • ზეთი

მომზადება:
ხახვი და სოკო დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე (საშუალო ტემპერატურაზე). 10 წუთში დაამატეთ ფარში, დასრესილი ნიორი, მარილი, ყვითელი ყვავილი, პილპილი და კარგად მოურიეთ (20-25 წუთის განმავლობაში).

ბრინჯი მოხარშეთ მარილიან წყალში, გადაწურეთ თუშფალანგზე, გადაავლეთ ცივი წყალი და შეურიეთ ფარშს. დაამატეთ დაჭრილი ოხრახუში, კარგად მოურიეთ და გადმოდგით გაზქურიდან.

პომიდორი კარგად გარეცხეთ, მოაჭერით თავი, ჩაის კოვზით ამოიღეთ შიდა ნაწილი და გააკეთეთ “კასრი”. პომიდვრებში მოათავსეთ ოდნავ შეგრილებული ფარში.

ფარშირებული პომიდვრები შეგიძლიათ გამოაცხოთ აირღუმელში, თუმცა ცოცხალი პომიდორითაც ძალიან გემრიელია.

🙂🙂🙂