1

მაფინი სიმინდის ფქვილით და ძეხვით

1ინგრედიენტები:

  • 120 გ გამდნარი კარაქი
  • 2 კვერცხი
  • 2 ს.კ. არაჟანი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 100 გ ხორბლის ფქვილი
  • 240 გ სიმინდის ფქვილი
  • 1 ს.კ. მარილი
  • ზეთი
  • 1 ს.კ. შაქარი (არ არის აუცილებელი)
  • ძეხვი
  • კარაქი ან ზეთი მაფინის ფორმებზე წასასმელად

მომზადება:

ცალკე ჭურჭელში შეურიეთ სოდა, სიმინდისა და ხორბლის ფქვილი.

ერთ ჭურჭელში მოათავსეთ შაქარი, მარილი, არაჟანი და 120 გ დამდნარი კარაქი. დაუმატეთ კვერცხი და ათქვიფეთ.

მიღებული მასას ნელ-ნელა შეურიეთ სოდიანი ფქვილი და დატოვეთ თბილ ადგილზე 15 წუთით. 

ძეხვი დაჭერით 2,5 სმ სიგრძის ნაჭრებად.

3

აირღუმელში შედგით მაფინის ფორმა და გაახურეთ 200 გრადუსამდე. თითოეულს ძირსა და კედლებზე წაუსვით კარაქი ან ზეთი. კოვზით მოათავსეთ ცომი, შუაში ჩააწყვეთ ძეხვის ნაჭრები. გამოაცხვეთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში (შეიძლება ცოტა მეტი დროც დასჭირდეს, თუ მაფინის ფორმების დიამეტრი დიდია).

4

მზა მაფინები ოდნავ შეაგრილეთ და გემრიელად მიირთვით კეტჩუპთან ერთად.

5