9

თევზი კარტოფილით

9

ინგრედიენტები:

  • 500 გ თევზის ფილე
  • 800 გ კარტოფილი
  • 2 დიდი პომიდორი
  • 350 გრამი ყველი
  • 2 თავი ხახვი
  • 70 გ მაიონეზი
  • ზეთი
  • 30 გ კარაქი
  • შავი პილპილი
  • მარილი
  • ოხრახუში და “ჩერი” გასაფორმებლად

მომზადება:

თევზის ფილე დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, მოათავსეთ ჯამში, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. გააჩერეთ დაახლოებით 20 წუთი.

კარტოფილი გათალეთ და დაჭერით თხელ, მრგვალ  ნაჭრებად.

მოასხით ზეთი საცხობ ფორმაზე და დააწყვეთ კარტოფილის ნახევარი, მოაყარეთ ცოტა მარილი და შავი პილპილი. ზემოდან დაალაგეთ თევზი ისე, რომ კარტოფილი მთლიანად დაიფაროს.

შემდეგი ფენაა ასევე თხელ, მრგვალ ნაჭრებად დაჭრილი პომიდორი. პომიდორსაც მოაყარეთ მარილი და პილპილი, ალყა ალყად დაჭრილი ხახვი.

მორიგი ფენა ისევ კარტოფილი იქნება (პლუს მარილი და პილპილი).

კარტოფილზე რამდენიმე ადგილად დაალაგეთ კარაქის თხელი ნაჭრები, გადაუსვით მაიონეზი და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

გამოაცხვეთ 180 გრადუსამდე გაცხელებულ აირღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.

დეკორისთვის გამოიყენეთ მწვანილი და პომიდორი “ჩერი”.

გემრიელად მიირთვით!