3333

ნოჩინო – ტრადიციული იტალიური სასმელი

3333

ნოჩინო არის იტალიური ლიქიორი, რომელიც მზადდება ნიგვზის ლებნებისგან ალკოჰოლისა და სანელებლების დამატებით.

ამ ტრადიციული სასმელის მომზადებას იტალიელები, ჩვეულებრივ, ივნისში იწყებენ – ეს ის დროა, როცა კაკალი იწყებს შემოსვლას.  ჩვენთან, საქართველოში კაკლის დაკრეფისთვის საუკეთესო დრო 23 ივნისამდეა. სასმელი მზადდება მაღალპროცენტიანი ხორბლის არაყით.

ნოჩინო არ არის სასმელი, რომლითაც  მაინცდამაინც უნდა დათვრეთ – ის უნდა მიირთვათ სადილის შემდეგ, ლიქიორის პატარა ჭიქით😉

კიდევ ერთი – თუ მოთმინება არ გყოფნით, სჯობს საერთოდ არ მოჰკიდოთ ხელი ამ ლიქიორის დამზადება, რადგან საუკეთესო შედეგის მისაღებად მისი ერთი წლით დაყენებაა საჭირო.

ინგრედიენტები:

  • 200 გრამი კაკლის ლებნები უღლებით
  • 3 დარიჩინის ჩხირი
  • 5 მიხაკი
  • 2 ანისულის ვარსკვლავი
  • ვანილი
  • 1 ლიმონის ან ფორთოხლის ცედრა
  • 2 ჭიქა შაქარი
  • 1 ლიტრი არაყი

მომზადება:

კაკლის ლებნები დაჭერით ორ ნაწილად ბასრი დანით. აუცილებლად გამოიყენეთ ხელთათმანი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ხელიდან წენგოს მოცილება ძალიან რთული იქნება.

ფართოთავიან კონტეინერში ჩაყარეთ კაკალი, ცედრა, სანელებლები და შაქარი, დაასხით არაყი, დაახურეთ თავი და კარგად შეანჯღრიეთ.

შეინახეთ ბნელ, გრილ ადგილზე ექვსი კვირის განმავლობაში. ყოველდღიურად მოურიეთ ან შეანჯღრიეთ.

6 კვირის შემდეგ სითხე გადაწურეთ საწურში. ჩამოასხით სასმელი თავსახურიან ბოთლებში და შეინახეთ ისევ ბნელ, გრილ ადგილას მინიმუმ 6 თვის განმავლობაში. საუკეთესო შედეგის მისაღებად კი, როგორც აღვნიშნე, ერთი წელია საჭირო.

მოთმინებას გისურვებთ😉😉😉

333