67

ჩინური სამზარეულო: ქათამი ბადრიჯნით

67ინგრედიენტები:

  • 800 გ ქათმის ფილე
  • 900 გ ბადრიჯანი
  • 60 მლ სოიოს სოუსი
  • 60 მლ ღვინის ძმარი
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 1 ს.კ. გახეხილი კოჭა (ჯინჯერი)
  • 1 ჩ.კ. სეზამის მარცვალი
  • 2 ჩ.კ. სიმინდის სახამებელი ან 1 ჩ.კ. კარტოფილის სახამებელი
  • 1 კბ ნიორი
  • წითელი მწარე წიწაკა

მომზადება:

ქათამი დაჭერით გრძელ, წვრილ ნაჭრებად. ბადრიჯანი დაჭერით “ნახევარმთვარეებად”🙂

ქათმის ფილეს ნაჭრები შეწვით ზეთში მაღალ ტრემპერატურაზე 12-15 წუთის განმავლობაში. თან ხშირად ურიეთ რომ არ დაიწვას. გადმოიღეთ შემწვარი ქათამი თეფშზე.

იმავე ტაფაზე მოათავსეთ ბადრიჯანი, დაუმატეთ კოჭა, ნიორი და 60 მლ წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როდეასაც წყალი ამოშრება, ბადრიჯანს დაამატეთ ზეთი და შეამცირეთ ტემპერატურა, ტაფას დაახურეთ თავსახური და ბადრიჯანი შეწვით.

ცალკე ჭურჭელში შეაზავეთ სოიოს სოუსი, ღვინის ძმარი, სეზამის მარცვლები, პილპილი, სახამებელი, შაქარი და 50 მლ წყალი.

როდესაც ბადრიჯანი შეიწვება, ჩალაგეთ ქათამი, მოასხით სოუსი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ დაუწიეთ ტემპერატურას და დატოვეთ ცეცხლზე, სანამ სოუსი არ შესქელდება. ხანდახან მოურიეთ.

გემრიელად მიირთვით ბრინჯის გარნირთან ერთად!