40

გულიაში

40ინგრედიენტები:

  • 700 გ საქონლის ხორცი ცხიმის გარეშე
  • 3 თავი ხახვი
  • 5 კბ ნიორი
  • 1 ს.კ. წიწაკა
  • 1 სტაფილო
  • 2 ტკბილი წიწაკა
  • 7-8 კარტოფილი
  • 100 მლ ლუდი ან თეთრი ღვინო
  • 2 დაფნის ფოთოლი
  • 4 ს.კ. ზეთი
  • 3 ს.კ. ტომატის პიურე
  • მარილი
  • შავი პილპილი

მომზადება:

დაჭერით ხორცი, კარტოფილი, სტაფილო და  ტკბილი წიწაკა დაახლოებით 2 სმ სიგრძის ნაჭრებად.

ხახვი და ნიორი დაჭერით წვრილად და  ზეთთან ერთად მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე. 

6-7 წუთის შემდეგ ქვაბში ჩაამატეთ დაჭრილი ხორცი, სტაფილო და დაფნის ფოთლები. დაახურეთ ქვაბს თავსახური და გააგრძელეთ შუშვა დაბალ ტემპერატურაზე 30 წუთის განმავლობაში, ხანდახან მოურიეთ.

დაამატეთ პაპრიკა, ღვინო (ან ლუდი), ტომატის პიურე და 2-3 წუთის განმავლობაში მუდმივად ურიეთ. შემდეგ ქვაბში ჩაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი, 1 ლ წყალი  და ხარშეთ კიდევ 25 წუთის განმავლობაში.

თუ გინდათ, გულიაში უფრო სქელი გამოვიდეს, ამოიღეთ 10-12 ნაჭერი კარტოფილი, კოვზით კარგად დაჭყლიტეთ და კერძს შეურიეთ.

გემრიელად მიირთვით!