57

სოუსი “ბეშამელი”

57ინგრედიენტები:

  • 800 მლ რძე
  • 80 გ ნაღების კარაქი
  • 80 გ ფქვილი
  • მწიკვი ჯავზი
  • მარილი
  • თეთრი პილპილი

მომზადება:

პატარა ქვაბში დაბალ ცეცხლზე გაადნეთ 50 გ ნაღების კარაქი. ნელ-ნელა ჩაყარეთ ფქვილი და თან მუდმივად ურიეთ ხის კოვზით. შემდეგ პატარ-პატარა პორციებით ჩაასხით რძე და ისევ ურიეთ – უნდა მიიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე და შემდეგ ადუღეთ კიდევ 5 წუთი – მუდმივი მორევა აუცილებელია.

გადმოდგით სოუსი გაზქურიდან და შეაზავეთ სოუსი მარილით, პილპილით და ჯავზით; შეურიეთ დარჩენილი 30 გ კარაქიც. კარგად მოურიეთ და დაახურეთ თავსახური.

სოუსი ერთგვაროვანი უნდა იყოს, მაგრამ თუ რაიმე მიზეზით ასეთი არ გამოვიდა, ჩაასხით წმინდა საცერში და გადაწურეთ.

🙂😉