78

ლობიო ძეხვით და პომიდვრით

78ინგრედიენტები:

  • 300 გ შებოლილი ძეხვი
  • 50 გ ლობიო
  • 2 პომიდორი
  • 1 ლ ბულიონი
  • 0,5 ჩ.კ. ქონდარი
  • 0,5 ჩ.კ. ხმელი ქინძი
  • 2 თავი ხახვი
  • 2-3 კბ ნიორი
  • 50 მლ ზეთი
  • მარილი
  • წითელი წიწაკა
  • 2 დაფნის ფოთოლი

მომზადება:

მოხარშეთ ლობიო დაფნის ფოთოლთან ერთად;  ხახვი დაჭერით წვრილად. პომიდორს გააცალეთ კანი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად. 

შებოლილი ძეხვი დაჭერით რგოლებად, შებრაწეთ ორივე მხრიდან; დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, ზეთი და შუშეთ 7-10 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე. ამის შემდეგ დაამატეთ წვრილად დაჭრილი კანგაცლილი პომიდორი. 5 წუთში გაზქურა გამორთეთ. 

როდესაც ლობიო მოიხარშება, სულ ოდნავ ამოზილეთ; დაამატეთ მოშუშული პომიდორი, ხახვი და ძეხვი, ბულიონი (შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ან საქონლის ხორცის ბულიონის ბრიკეტებით დამზადებული ბულიონი – 1 ლიტრზე 2 ბრიკეტი), დანაყილი ნიორი, წიწაკა, ხმელი ქინძი, ქონდარი, მარილი და დაჭრილი ოხრახუში.

გემრიელად მიირთვით!