garlicbruschetta

ნივრიანი ბრუსკეტა

garlicbruschetta

ნივრიანი ბრუსკეტა (Bruschetta) – ეს არის ნამდვილი იტალიური ნივრიანი პური. ხშირად მას კარაქსა და სხვადასხვა ტიპის ყველთან ერთად მიირთმევენ. მთავარი ეშმაკობა ბრუსკეტას მომზადებისას ისაა, რომ შეწვისას ნიორი მაშინვე ამოიღოთ, როგორც კი შიშხინს დაიწყებს. საჭიროა, რომ ნიორი იყოს მხოლოდ ოდნავ შეყავისფრებული, ცომს სასიამოვნო გემო მისცეს და არ გაამწაროს.

რადგანაც ამ პურის მოსამზადებლად მხოლოდ რამდენიმე ინგრედიენტია საჭირო, ყურადღება მიაქციეთ, რომ ყველაფერი ხარისხიანი იყოს, ხოლო ნიორი – ახალი. თუ სურვილი გაქვთ, შეგიძლიათ დაუმატოთ ცოტა წვრილად დაჭრილი ოხრახუში და როზმარინი სუფრასთან მიტანის წინ, მაგრამ მე მხოლოდ ნივრითა და ზეითუნის ზეთით მირჩევნია.

ინგრედიენტები:

  • 4-5 კბილი ნიორი
  • 1/3 ჭიქა წმინდა ზეითუნის ზეთი
  • 4 ნაჭერი პური
  • ზღვის მარილი (საკვები)
  • ახლად დაფქვილი შავი პილპილი

მომზადება:

დაჭერით ნიორი ძალიან თხელ ნაჭრებად.

გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და ჩაყარეთ ნიორი. როგორც კი ნიორი შიშხინს დაიწყებს, გადმოიღეთ ცეცხლიდან.

პურის ნაჭრები შებრაწეთ გრილზე ან აირღუმელში, სანამ არ შეყავისფრდება.

დაასხით ზეითუნის ზეთი ყველა ნაჭერს ორივე მხარეს. ასევე დარწმუნდით, რომ ნიორი ორივე მხრიდან კარგად წაესვა.

მოაფრქვიეთ ცოტა ზღვის მარილი, ახლად დაფქვილი შავი პილპილი და გემრიელად შეახრამუნეთ :) :)